Volvo On Call

Volvo On Call är en uppkopplad tjänst som tillsammans med vår app ger dig tillgång till flera smarta funktioner för bilen.

Volvo On Call

Volvo On Call är en uppkopplad tjänst som tillsammans med vår app ger dig tillgång till flera smarta funktioner för bilen.

Volvo On Call

Volvo On Call är en uppkopplad tjänst som tillsammans med vår app ger dig tillgång till flera smarta funktioner för bilen.

Vad är Volvo On Call?

Volvo On Call är en uppkopplad tjänst som låter dig starta värmaren med mobilen, spåra din bil, skapa körjournaler och automatiskt larma räddningstjänsten vid en olycka. Volvo On Call ingår i 4 år vid köp av ny Volvo. Därefter förlänger du ditt abonnemang via Volvo on Call-appen, hos oss Volvohandlare eller genom att klicka här.

Ladda ner appen genom att klicka på länkarna nedan.

Den uppkopplade bilen

Volvo On Call gör att bilen alltid är uppkopplad vilket öppnar för en mängd funktioner och tjänster. Sök en destination och skicka till bilens navigator, kolla hur mycket bränsle eller laddning som finns kvar eller se bilens position, direkt i mobilen.

Aldrig skrapa rutor

Programmera bilens värmare så att den är uppvärmd till ett visst klockslag, eller direktstarta den om planerna ändras. Volvo On Call kan också kopplas till Google Home och styras med röstkommando.

Automatisk körjournal

Många som kör i tjänsten behöver föra körjournal. Med Volvo On Call sker detta helt automatiskt. Föraren kan se sina resor i appen eller i en dator, där det även går att exportera informationen som Excel-fil. En kommande funktion är att de som kör laddhybrid kommer att se hur stor del av körningen som skett på el respektive bensin.

Så utvecklades Volvo On Call

För de flesta Volvoägare är Volvo On Call en smart app som gör vardagen enklare. Men tjänsten som lanserades i sin första form för arton år sedan – bottnar i säkerhet och omtanke och räddar liv. Läs om utvecklingen i Volvo Magasin.

Volvo On Call för dig med laddhybrid

Grattis till dig som köpt en ny laddhybrid. Vi bjuder nämligen på elen i ett helt år. Genom Volvo On Call kan du nu se hur långt du har kört på el och hur mycket el din bil har förbrukat. Denna information kommer sedan att ligga till grund för att beräkna hur mycket pengar du ska få tillbaka efter 12 månader (max 3000 kWh).

Vanliga frågor och svar

Hur kommer jag igång med Volvo On Call?
För att komma igång med Volvo On Call behöver du ladda ner Volvo On Call-appen. Innan du hämtar din nya Volvo aktiverar återförsäljaren Volvo On Call. Samtidigt skapas och skickas en automatiskt genererad PIN-kod för Volvo On Call till dig. PIN-koden används av säkerhetsskäl för att identifiera dig som ägare av din Volvo och kan fungera som en bilnyckel. Läs mer här.

Hur förlänger jag mitt Volvo On Call-abonnemang?
Du kan förlänga ditt Volvo On Call-abonnemang med ett eller två år. Din förlängning köper du enklast via Volvo On Call-appen, hos din auktoriserade Volvoverkstad eller genom att klicka här.

Hur ändrar jag mina ägaruppgifter i Volvo On Call?
Om du köpt en begagnad Volvo med Volvo On Call är det viktigt att radera data från den tidigare ägaren och lägga till dina egna uppgifter för att tjänsten skall fungera. Kontakta kundtjänst på 020-94 80 80 eller besök en auktoriserad Volvohandlare för att få hjälp med detta. Läs mer om hur du gör här.

Hur avslutar jag mitt Volvo On Call-abonnemang?
För att avsluta ditt Volvo On Call-abonnemang behöver du göra följande steg i din Volvo On Call-app.
1. Välj fliken “Mer”.
2. Klicka på “Anslutna bilar”.
3. Välj den aktuella bilen.
4. Under “Avsluta bilägandet”, välj “Jag äger inte denna Volvo”.
5. Skriv in din Volvo On Call PIN-kod.

Klicka här för att läsa mer.

Hur skapar jag ett nytt lösenord till Volvo On Call?
Om du har glömt din Volvo On Call PIN-kod eller om du av någon annan anledning önskar byta din Volvo On Call PIN-kod (t.ex. om du har köpt en begagnad bil), kontakta din återförsäljare eller tryck på On Call-knappen för att beställa en ny PIN-kod som du får via e-mail och/eller sms.

Hur kopplar jag Volvo On Call-appen med bilen?
För att kunna använda Volvo On Call behöver du ansluta Volvo On Call-appen till din bil. Kom igång genom att läsa vår steg-för-steg-guide.

Varför fungerar inte Volvo On Call?
Det kan bero på flera saker. Till exempel att Volvo On Call-enheten i bilen inte går att kommunicera med, enheten har blivit inaktiverad, är i sömnläge eller pågående driftstörningar. Ring oss på 020 94 80 80 eller maila oss på swedencr@volvocars.com så hjälper vi dig.

Har du fler frågor om Volvo On Call?

Ring oss på 020 94 80 80 eller maila oss på swedencr@volvocars.com.